Обговорення, які поча(в)ла Pylypovskyi Oleksandr

CSPS-2022/23 -> Announcements -> Заняття 10 і 24 листопада

Pylypovskyi Oleksandr -

Від цього тижня заняття по комп'ютерному моделюванню фізичних систем поновлюються. У зв'язку з аварійними вимиканнями світла, будь ласка, повідомте, чи зручно групі залишити заняття в той самий час за розкладом, чи є сенс його пересунути (якщо є інтервал часу, коли світло очікується в усіх). Будь-якого разу, заняття буде записано та викладено на канал КАУ за першої ж технічної можливості.

24 листопада може статись так, що я не зможу бути онлайн о першій половині дня. Через це є пропозиція цього числа провести модульний контроль на теми, які встигнемо опрацювати. Контрольна буде проводитись онлайн у форматі адаптованому для випадку перерви з електропостачанням та наявністю інтернету.

До уваги слухачів курсу:


The next webinar in the HPC Best Practices series is:
Managing Academic Software Development
1:00-2:00 ET
Wednesday, November 9, 2022
Presenter: Sam Mangham (University of Southampton)

Description: Developing academic software can be an unusual exercise, especially compared to traditional software development. The goals and inputs can be undefined and fluctuating, whilst the code itself has traditionally been a stepping stone – a byproduct on the way to papers, ending up ad-hoc, unplanned and undocumented. Fortunately, things are changing. There are tools and techniques that make it easier to design, use, distribute and cite scientific software. This webinar discusses approaches to managing the development and release of academic software, ranging from coding best practices and project boards, to development environments and automated documentation that can help you write sustainable code that is easy to use, cite and collaborate with and on.

Реєстрація за посиланням: https://exascaleproject.zoomgov.com/meeting/register/vJIsc-mhqD4vGpzCRfOBvYc6PfjCzSC9uwM

Шановні студенти,

на період перерви вам доступні наступні лабораторні роботи:

  1. Git
  2. Проектування ПЗ
  3. Породжуючі шаблони
Окрім того, очікується до виконання перша лабораторна робота. Не зважаючи на перерву в лекціях, я доступний для консультацій з тем курсу за поштою o.pylypovskyi@hzdr.de та через мессенджер едупорталу. При виконанні домашніх завдань враховуйте, що на їх перевірку та коментування необхідний хоча б день напередодні лекції. Іншими словами, задачі, надіслані на перевірку ввечері середи, до зустрічі в четвер скоріш за все ще не будуть перевірені.

На самостійне опрацювання виноситься наступний семінар з теми проектування ПЗ для наукових задач на прикладі гідродинаміки

CSPS-2022/23 -> Announcements -> Заняття 13.10.2022

Pylypovskyi Oleksandr -

Шановні студенти, у випадку відсутності зв'язку лекцію в четвер 13 жовтня буде проведено без слухачів та викладено на ютуб за першої ж технічної можливості. В цьому випадку матеріал лекції буде розширено з врахуванням перерви наступних тижнів. Будь-якого разу початок заняття планується о 10:00 за Києвом.

Нагадую, що очікується узгоджене рішення групи з приводу занять з КМФС між 17 жовтня та 4 листопада: перенесення трьох лекцій на інший час або подовження занять.