Мета курсу «Фундаментальні основи та технології сучасної електрометалургії» полягає в підготовці здобувачів вищої освіти до використання спеціальних знань та навичок у галузі електрометалургії, та розвитку їхніх інженерних та наукових здібностей. Для цього здобувачам надаються глибокі знання та навички, зокрема в питаннях виробництва спеціальних металів, легованих сплавів та інших продуктів з використанням електролізу та електрометалургійних процесів, розглядаються аспекти сталого розвитку та енергоефективності в металургії. Також здобувачі мають розуміти важливість збереження ресурсів та зменшення впливу на довкілля в сучасних металургійних технологіях, знати нормативи безпеки та стандарти якості виробництва металів.

Основним предметом вивчення програми курсу є металургійні та технологічні процеси, що визначають якість, ефективність і безпеку в галузі електрометалургії.

Результати навчання: навчальна дисципліна «Фундаментальні основи та технології сучасної електрометалургії» пов’язана з дисциплінами фахової підготовки за спеціальністю 132 «Матеріалознавство», та її викладання формує у студентів розуміння фундаментальних принципів сучасної електрометалургії, навички розв'язування практичних завдань і здатність до використання сучасних технологій та інновацій.