Метою курсу "Методи лазерної інтерферометрії та цифрової кореляції зображень для технічної діагностики відповідальних конструкцій" є засвоєння студентами знань з методів лазерної інтерферометрії та цифрової кореляції зображень, необхідних для технічної діагностики відповідальних конструкцій. Студенти ознайомляться з принципами роботи лазерних інтерферометрів, методами аналізу інтерференційних зображень, а також з основами цифрової обробки зображень. Навчальна дисципліна передбачає здобуття студентами практичних навичок з використання методів лазерної інтерферометрії та програмного забезпечення для аналізу зображень.

Основним предметом вивчення програми курсу є фізико-математичні основи оптичних методів реєстрації переміщень та деформацій для діагностики вузлів та елементів конструкцій.

Завданням курсу є отримання необхідних теоретичних та практичних відомостей про основи і фізичні принципи голографічної і спекл-інтерферометрії, ширографії та цифрової кореляції зображень, практично оволодіти методами проведення вимірювань безконтактними оптичними методами для технічної діагностики вузлів та елементів конструкцій.